TransphotoUrban Electric Transit
Bulgaria  
Софийска област

Sofia

Editor: Petko21.

Report a mistake on this page  ·  Changes in the Database

Comments: all · tramway · trolleybus · metro · electric Bus

Chronology

18.08.2021 Разширението на софийското метрото по "Владимир Вазов" стартира през пролетта на 2022
Вече има избран изпълнител за разширението на третата метролиния в София към квартал Левски, научи Столица.bg. Подземната железница ще се строи от 3 български дружества и Сименс България, който ще отговаря за системите за управление. С приключили процедури е етапът за разширение към бул. "Владимир Вазов" и е в доста по напреднала фаза от другото очакваното удължаване на метрото към Слатина. За отсечката към "Владимир Вазов" има избран изпълнител и до 31 август ще се подпише договорът между дружествата и столичния "Метрополитен".
Както вече заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, съфинансирането за разширяването на софийското метрото, към кв. Левски и Слатина, ще е в размер на 400 млн. лв. от Столична община. Очакванията са от Плана за възстановяване на България да се дадат още 360 млн. лв. За разширяването към Слатина пък е открита процедура за избор на изпълнител и до края на месеца е срокът за внасяне на офертите. Очаква се и окончателното одобрение от ЕК на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Оценката на офертите най-вероятно ще продължи около 3 — 4 месеца, тъй като те са с по над 5000 страници и достигат до над 10 000 страници, показват процедурите на завършените вече етапи на третата метролиния от столичното метро.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/ra...EvqSiJ0
20.06.2021 От 20.06. до 18.08.2021 г. ще се извърши ремонт на трасето по ул. Алабин и на обръщалото на Съдебната палата. Маршрутите на линии 4,8 и 10 са пренасочени по булвардите Христо Ботев и Мария Луиза.
24.04.2021 The second section of the third metro line from Krasnoye Selo station to Gorna Banya station was opened. At the same time, the Gorna Banya stop on railway line No. 5 was opened.
10.04.2021 От 10 април 2021 г. (Събота) до 09.10.2021 г. (Събота), трамвай 5 ще се движи от кв. Княжево до жк. Бъкстон, междувременно трамвай 4 ще се движи от бул. Никола Петков, по бул. Никола Мушанов, по бул. Стамболийски и така до кв. Орландовци, заради реконструкцита на трасето по булевардите Македония и Цар Борис Трети.
20.03.2021 На този ден, участъкът между метростанциите "Театрална" и "Хаджи Димитър беше възстановен след двумесечен ремонт, заради надигане на релсовия път, вследствие на подпочвените води на река Перловска.
All Entries

Quick Vehicle Search

Number:

Photos By Route

Route:

Tramway Facilities / Operators


Trolleybus Facilities / Operators


Subway Facilities / Operators


Electric Bus Facilities / Operators


Maps

City Photo Galleries

Events

Building and reconstruction

Overviews

Rapid Transit

Metro Events

Creativity

Transport community
Information

Актуализирани раздели през месец Август 2021: "Електробусен транспорт [BG]" и "Трамваен транспорт [BG]"
BGBG

София
Електрически Градски Транспорт - СОФИЯ

София: е столица и първия град по-големина в България, с население 1 290 502 души (според ГРАО от 15.03.2016 г.) и петнадесетият по-големина град в Европейския Съюз (по преброяване от 2015 година). В града в експлоатация са 4 вида електротранспорт: Трамваен, Тролейбусен, Електробусен и Метро транспорт. А на територията на Столична Община се експлоатират и лифтове на планината Витоша.Подробна информация за линиите, актуалните маршрути, превозните средства и историята на транспорта, може да намерите, тук:
EUEU

Public Transport - SOFIA

Sofia: the capital and first city-largest in Bulgaria, with a population of 1,290,502 people (as of 3/15/2016, the OCSP) and the fifteenth-largest city in the European Union (Census of 2015). The city operation are 3 types of electric transport: Tram, trolley and metro transport. And the territory of Sofia Municipality are operated and lifts on Vitosha Mountain.


Details of the lines actual routes and vehicles, can be found here:
Посещения
Flag Counter


Video


Links

Urban Mobility Centre
http://www.sofiatraffic.bg/en/
 
Electrical Transport Company JSC
http://www.elektrotransportsf.com/
 
Metropolitan Sofia
http://www.metropolitan.bg/en/
 
Electricbus Transport Company JSC
http://www.sofiabus.bg
 
http://gtsofia.info/
http://gtsofia.info/
 

Public transport of Sofia. Routes, schemes, photos, forum
Public Transport & Infrastructure
http://bgtransport.org/
 

Organizes excursions to the historical and rolling stock in Sofia.Manufacturer and distributor of information materials on public transport in Bulgaria.Handmade models of tram and trolley.

Active Photographers of the City

1st place: KRAKOMOBILA — 2026 photos
2nd place: AGENT-006 — 1932 photos
3rd place: 21-72 — 582 photos

Full list of photographers

   

Random PhotoNew Photos